Tammisen blogi

Blogi

Luomuliha ja uudenlaiset lihapalat kasvattavat suosiotaan

pasihuivimuok

Vuosi 2015, Tammisen 20-vuotisjuhlavuosi, on päättymässä. Nyt on hyvä aika katsella kulunutta vuotta ja pohtia, mitä vuosi 2016 tuo tullessaan. Tänä vuonna Tammisella on panostettu erityisesti henkilöstön hyvinvointiin, jaksamiseen ja koulutukseen. Uskon, että tämä kantaa hedelmää myös jatkossa, sillä yrityksen menestys ja kasvu on kiinni motivoituneesta henkilöstöstä. Toimintamallien muutokset eivät muodostu osaksi arkea hetkessä, joten on tärkeää, että kiinnitämme niihin huomiota myös jatkossa.

Liha-alan markkinatilanne jatkuu haastavana myös ensi vuonna. Me vastaamme tähän haasteeseen kuuntelemalla asiakkaidemme toiveita herkällä korvalla. Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria niin, että asiakkaamme valitsevat lautaselleen perinteisten tuotteiden lisäksi myös uudenlaisia, hieman totutusta poikkeavia lihapaloja. Tästä hyvä esimerkki on viimekesäinen grillihitti Rotukarjan Tomahawk-pihvi, joka otettiin todella hyvin vastaan. Pyrimme jatkossakin varmistamaan, että Tammisen tuotteet tunnetaan viimeistellystä laadusta ja maistuvasta, 100 % kotimaisesta raaka-aineesta.

Laadukkaiden tuotteiden lisäksi kuluttajat odottavat nyt liha-alalta läpinäkyvyyttä, jäljitettävyyttä ja eettisyyttä. Näiden asioiden merkitys kasvaa koko ajan. On ensiarvoisen tärkeää, että eläinten hyvinvoinnista huolehditaan kautta koko ketjun. Syksyllä teurastuksissa ilmenneet epäkohdat onkin otettu alalla erittäin vakavasti. Teemme tiivistä yhteistyötä kumppaniemme kanssa, jotta voimme varmistua korjaavien toimenpiteiden riittävyydestä.

Kuluttajien kiinnostus eettisyyttä kohtaan näkyy esimerkiksi luomulihan myynnin kasvussa. Myös meillä luomutuotteiden myynti on kasvanut tänä vuonna. Kasvun perusta on kotimaisen luomulihantuotannon lisääntyminen, minkä ansiosta luomuraaka-ainetta on tarjolla aiempaa enemmän. Myös kaupat ovat satsanneet luomutuotteiden saatavuuteen ja näkyvyyteen entistä enemmän. Yksi kuluvan vuoden kohokohdista oli Tammisen luomukaritsan jauhelihan valinta Vuoden luomutuotteeksi 2015. Kotimaista luomukaritsaa oli odotettu kauppoihin jo pitkään. Me halusimme tuoda markkinoille tuotteen, joka sopii käytettäväksi myös arjessa. Tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa luomutuotevalikoimaamme ja vastata näin kuluttajien toiveisiin.

Joulu lähestyy vauhdilla, ja kinkkukausi alkaa olla kuumimmillaan. Tammisenkin lihanleikkaamossa on käynyt kova kuhina jo pitkään, sillä kinkkujen leikkaaminen on tarkkuutta ja ammattitaitoa vaativaa käsityötä. Toivon, että tänä vuonna mahdollisimman moni valitsee juhlapöytäänsä suomalaisesta lihasta valmistetun kinkun. Kotimaisen lihan ostaminen tukee suomalaisia tuottajia ja työtä. Ai niin, jos kinkun paisto-ohjeet tai lisukereseptit ovat hukassa, kannattaa ne käydä tsekkaamassa Tammisen Leikkuulaudalta. Sieltä löydät myös videovinkin, jonka ohjeita seuraamalla kinkusta ei voi tulla muuta kuin juhlapöydän itseoikeutettu kunkku.

Toivotan kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme maistuvaa joulua ja menestystä vuodelle 2016!

Pasi T.