Tammisen blogi

Blogi

Tuote-esittelijältä maistiaisia ja reseptejä lihanystäville

Tänä vuonna asiakkaat ovat päässeet tutustumaan Tammisen tuotteisiin kauppakiertueella. Tuotteita esittelee VeraVia Finlandin 16 konsulenttia kaupoissa eri puolilla Suomea. Konsulentit eli tuote-esittelijät valmistavat herkullisia maistiaisia myynnissä olevista tuotteista ja antavat asiakkaille hyviä vinkkejä ruoanlaittoon kotona. VeraVian tuote-esittelijät ovat hyvin koulutettuja ja hyvällä asenteella tekemässä Tammista tunnetuksi kuluttajille. Työ on monipuolista, sillä asiakkaat, esittelypaikat ja kaupan henkilökunta vaihtuvat päivittäin. Matkustaminen on iso osa tuote-esittelijöiden arkea. Oma esittelyalue on tullut monille esittelijöille vuosien mittaan niin tutuksi, että kaupan henkilökunta ottaa heidät vastaan jopa halauksien kera. Pyysimme VeraVia Finlandin tuote-esittelijää Tuula Hyväristä kertomaan Tammisen blogin lukijoille tyypillisestä työpäivästään. Tuulan esittelyalueena on Kuopio–Joensuu–Varkaus.

Torstai 8.10.2015:
Aamuni alkoi kivalla kymmenen asteen pakkasella, joten valmistauduin lähtöön ja ajamiseen hyvissä ajoin. Ennen lähtöäni pakkasin työvälineitä valmiiksi autoon ja tarkistin, että kaikki on mukana esittelyä varten. Sitten kaasuttelin matkoihini. Määränpäänä oli tällä kertaa 90 kilometrin päässä sijaitseva Varkauden K-Citymarket, joka on minulle tuttu työympäristö. Perille päästyäni suunnistin reippaasti liha-osastolle, etsin käsiini lihaosaston vastaavan Johanna Multasen ja katsoimme yhdessä sopivan esittelypaikan. Olin ilahtunut siitä, että Johanna oli laittanut valmiiksi päivän myytävät tuotteet erilliseen kylmäaltaaseen ja tuonut sen esittelypisteelle. Minun oli hyvin helppo ja nopea laittaa esittelyni pystyyn ja aloittaa työt.

Päiväni alkoi mukavasti asiakkaiden kanssa jutustellen ja pihvejä paistellen. Pihvin paistamisesta syntyvä ihana tuoksu houkutteli runsaasti asiakkaita pisteelle odottelemaan maistiaistarjoilun alkamista. Maistatettavana tuotteena oli tällä kertaa maukas ja murea Tamminen porsaan wienerleike. Olen huomannut, että moni asiakas tilaa porsaan wienerleikettä ravintolassa, mutta harva valmistaa sitä kotikeittiössään. Kun asiakkaat maistoivat tätä rapeaa leikettä, moni heistä innostui ostamaan sitä kotiin. Maistiaisia tarjoillessani ehdin samalla kertoa asiakkaille Tammisen laajasta tuotevalikoimasta. Tuotteille löytyy resepti kätevästi joko tuotteen etiketistä tai reseptivihkosesta. Näitä reseptivihkosia jaoin lähes kaikille pisteellä käyneille asiakkaille. Meillä on tällä syksyn kiertueella mukana yhteistyökumppanina myös Eskimo Finland Oy, jonka käteviä Design-kuituliinoja ja Vetsku-pusseja sain antaa ilmaisnäytteinä kaikille halukkaille. Maistiaisten tapaan nämä menivät myös kuin kuumille kiville.

Lihaosaston vastaava Johanna kävi välillä tiedustelemassa minulta, kuinka päivä oli sujunut. Koko päivän aikana esittelypisteelläni kävi toista sataa asiakasta. Heidän kanssa riitti monenlaista juttua Tammisen laadukkaista tuotteista aina tunteita kuumentavaan pakolaiskriisiin ja Suomen taloustilanteeseen asti. Hyvän tuote-esittelijänä tulee osata kommunikoida monipuolisesti erilaisten ihmisten kanssa ja lopuksi palata esiteltäviin tuotteisiin. Kahden maissa lihaosaston vastaava kävi hyvästelemässä minut, koska oli jo lähdössä kotiin. Hänen päivänsä oli alkanut jo kello 5–6 aamulla. Toivotin Johannalle mukavaa loppupäivää ja jatkoin herkullisten pihvien paistamista. Kerroin ahkerasti Tammisen toiminnasta sekä tuotteista asiakkaille, jotka olivat kiinnostuneita kuulemastaan. Kello 18 laitoin pillit niin sanotusti pussiin ja hyvästelin iltavuorossa olleen henkilökunnan. Sitten lähdin ajelemaan kotia kohti tyytyväisin mielin, koska olin juuri tehnyt onnistuneen esittelypäivän.

Syysterveisin,
Tuula

Meillä on tänä syksynä yhteensä yli 150 esittelypäivää ympäri Suomen. Suurin osa esittelypäivistä on jo tehty, mutta vielä ehdit bongaamaan tuote-esittelijämme ja herkulliset maistiaiset seuraavista myymälöistä:

Pe 13.11.
11–19 K-Citymarket Seppälä, Jyväskylä

Pe 20.11.
K-Supermarket Monni, Leppävirta
10–18 K-Citymarket Koivukylä, Vantaa

La 21.11.
10–16 K-Supermarket Lauttasaari, Helsinki

La 28.11.
11–17 K-Supermarket Hyrylä, Tuusula

Nähdään kaupassa!