Tammisen blogi

Blogi

Hyvä meininki näkyy (loppu)tuloksessa

Pasi_1542

Kesälomakausi on lopuillaan, ja useimmat meistä ovat jo palailleet töihin. Vaikka paluu sorvin äärelle ei ehkä ole se kaikkein houkuttelevin juttu, voi arjestakin ottaa kaiken irti. Uskon vakaasti siihen, että kun päivän aloittaa positiivisin mielin, työtkin sujuvat mukavammin. Huumori ja pieni pilke silmäkulmassa piristävät raskaankin puurtamisen keskellä.

Meillä Tammisella on viime aikoina panostettu siihen, että mahdollisimman moni työntekijöistämme viihtyisi työssään ja työpaikalla. Olimme mukana Lihasta tulevaisuuteen –hankkeessa, jossa kiinnitettiin erityisen paljon huomiota työssä jaksamiseen. Hankkeessa luotiin uusia toimintatapoja ja johtamismalli. Työhyvinvointi on meille todella tärkeä asia, koska lihanleikkaamossa tehdään fyysisesti raskasta työtä. Rankkaa duunia ei jaksa pitkään, jos asiat työpaikalla eivät ole kunnossa. Haluamme, että Tamminen on paikka, johon on joka aamu mukava tulla töihin. Lisäksi meille on tärkeää, että maineemme on hyvä myös tulevien työnhakijoiden silmissä.

Lihasta tulevaisuuteen -hankkeella on ollut ihan konkreettisia vaikutuksia esimerkiksi sairauspoissaolojen määrään, jotka laskivat lähelle nollaa. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin jokapäiväisistä käytännön jutuista kuten esimerkiksi asianmukaisista työvaatteista ja –välineistä. On selvää, että töissä viihtymiseen vaikuttaa myös ilmapiiri. Vaikka töissä olisi kuinka kiire tahansa, toisten huomioiminen on tärkeää. Tervehtiminen ja kuulumisten vaihtaminen eivät vie montaa minuuttia, mutta niillä on suuri merkitys viihtyvyyteen. Yrityksen johdon tehtävä on näyttää esimerkkiä ja varmistaa, että jokainen työntekijä kokee olevansa tärkeä.

Jos työpaikalla viihdytään, se luo kaikille hyvää meininkiä. Motivoituneeseen ja jaksavaan henkilöstöön kannattaa satsata. Se näkyy sekä yrityksen tuloksessa että työn lopputuloksessa. Kun työntekijä kokee olevansa tärkeä ja nauttii työstään, myös ammattiylpeys kasvaa. Toivonkin, että Lihasta tulevaisuuteen -hankkeen tulokset heijastuvat aina asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja kuluttajille asti uusina innovaatioina, positiivisena asenteena ja edelleen ensiluokkaisena laatuna.

Mukavaa työsyksyä itse kullekin!

Pasi T.