Tammisen blogi

Blogi

Tervetuloa Tammisen juhlavuoteen!

Harri

Tamminen täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuotena haluamme tarkastella blogissa erityisesti laadun käsitettä sekä yhteistyökumppanien tärkeyttä. Me Tammisella kunnioitamme laadukasta raaka-ainetta ja viimeistelemme suurimman osan tuotteistamme käsityönä. Haluamme omalla työllämme varmistaa, että liha säilyttää arvonsa kuluttajalle asti. Laadukasta lopputulosta ei saavuteta ilman koko ketjun saumatonta yhteistyötä aina tilalta kauppoihin asti. Liha-alalla yhteistyökumppaneita ei voi koskaan olla liikaa.

Vuoden ensimmäisessä blogikirjoituksessa palaamme kuitenkin alkuun ja kerromme yrityksen 20-vuotisesta taipaleesta. Kirjoitus on Tammisen perustajan, hallituksen puheenjohtajan Harri Tammisen käsialaa:
”Kuinka tässä nyt näin kävi. Minustahan piti tulla merimies, kuten kaikista 15- vuotiaista kotkalaisista pojista, jotka olivat koulunsa päättäneet. Mutta isäni oli toista mieltä! Ensin vajaa 30 vuotta liha-alaa eri tehtävissä. Siinä oli rakennusainetta oman laivan, eli oman yrityksen rakentamiseen. Perustin Tammisen vuonna 1994, mutta tarkalleen 16.1.2015 tuli työn aloituksesta 20 vuotta.

Laivan rakentaminen on ammattilaisten hommaa. Laivan käyttötarkoitus pitää suunnitella, ennen kuin yhtään kaarta asennetaan. Tällaista on myös lihan leikkaaminen: Pitää tietää eri lihapalojen käyttötarkoitus. Sitten taivutellaan ensimmäisiä lautoja ja saadaan runko valmiiksi. Yrityksessä luodaan asiakassuhteita, jotta tuotteille olisi valmistuessaan ostaja. On myös löydettävä sopivankokoinen moottori, ja turvattava tälle polttoaine. Muuten laiva pysähtyy ja saattaa ajautua karille. Yrityksen pitää käynnissä ammattitaitoiset työntekijät ja luotettavat asiakkaat. Polttoaineena toimii hyvä, suomalainen tuote ja joustava palvelu.

Mielestäni olemme Tammisella onnistuneet nämä saavuttamaan 20 vuoden aikana. Alus ei ole 20-vuotiaana vanha. Se on vuosien varrella valmiiksi varusteltu ja pahimmat epäkohdat on korjattu. Nyt neitsytmatka on tehty, miehistö on osaavaa ja motivoitunutta, ja laivaa ohjaa uusi kippari. Ei muuta kuin lippu salkoon, köydet irti ja matka jatkukoon.

Tervetuloa miehistö ja matkakumppanit mukaamme juhlimaan tätä 20 vuoden etappia! Voit tutustua Tammisen koko tarinaan 20-vuotisjuhlavideossamme.

Harri Tamminen