Tammisen blogi

Blogi

Uudet jutut löytyvät ravintoloista ja maailmalta

Lihamestari Petri Harsia kertoi taannoin blogissamme, kuinka asiakkaan tarpeita ymmärtävä lihamestari on hyvä lihamestari. Sama se on näissä meidän hommissamme. Meidän täytyy ymmärtää paitsi lihakarjan kasvatus ja lihan leikkaus, meidän täytyy osata kuunnella asiakkaitamme. Jos emme ymmärrä tarjota sitä, mitä asiakas haluaa – ja puhun nyt siis sekä kuluttajasta että vaikkapa keittiömestarista – asiakas soittaa jollekin muulle. Niin yksinkertaista se on.

Siinä onkin paljon hommaa tällaiselle pienehkölle perhevetoiselle yritykselle. Pyörittää päivittäistä bisnestä, pitää huolta sopimuskasvattajistamme ja tuotteidemme laadusta ja tietää, mitä juuri nyt edelläkävijät lihalta haluavat. Onneksi meillä on erinomaisia asiakkaita ja kumppaneita, jotka auttavat. Niinpä kuulemme silloin tällöin yhteistyöravintoloitsijoiltamme, millaisia tuulia maailmalla haistellaan ja mihin kannattaa seuraavaksi panoksia laittaa. Juuri tästä syystä haluamme laaturavintoloita kumppaneiksemme. Kun on omien porukoiden lisäksi riittävästi muitakin asiantuntevia silmäpareja maailmalla – ammattikeittiöiden tuulia haistelevista kokeista kuluttajien kanssa päivittäin jutteleviin kauppojen lihamestareihin – ei voi mennä vikaan.

Kesä grilliuutuutemme ovat monilla tavoin saaneet vaikutteita juuri ammattikeittiöiden näkemyksistä. Esimerkiksi flank steak on löytänyt tiensä valikoimiimme juuri siksi, että etsiessämme ilmiöitä, meille vinkattiin usealtakin taholta kunnon harrastajien katsovan kuvepaistin suuntaan. Pyöreäksi stanssattu burgerpihvi taas on suoraan laaturavintolan keittiöstä. Grillausvalmis laatulihasta valmistettu burgerpihvi on tehty helpottamaan ravintoloiden työtä, miksi ei siis myös tarjota samaa herkkua kuluttajan omalle takapihalle grillattavaksi? Olen vakuuttunut, että paras laatu löytyy monen ammattilaisen yhteistyönä.

Tässä samalla esittelen ylpeänä verkkosivujemme uuden Leikkuulauta-osion, joka opettaa kädestä pitäen lihan maailmaan. Meillä on Miki Kurkelan ja Pekka Terävän kaltaisia huippuammattilaisia siellä opettamassa kaikille lihan ystäville videoin ja reseptein , miten laatulihasta saadaan kaikki hyvä irti. Suosittelen.

Ja sitten ei muuta kuin grillaamaan hienon alkukesän kunniaksi! Ja hei, sinne grilliin mahtuu kunnolla myös kasviksia, myös äijille.

Pasi T