Tammisen blogi

Blogi

Sukella Tammisen kanssa vuoteen 2014!

Käsittelen blogissamme tänä vuonna sitä, mitä käsityöläisyys, laatu ja hyvä ruoka merkitsevät meillä Tammisella. Vuoden aikana esittelen mielenkiintoisia vieraskirjoittajia, jotka ajattelevat kanssani ruoasta samalla tavalla. Tammisen mukana kun kulkee iso liuta ihmisiä lihan matkalta tuotannosta ruokapöytään saakka. Haluan jakaa kanssanne tänä vuonna myös heidän ajatuksiaan ja näkemyksiään laadusta, käsityöläisyydestä ja ruoasta.

Minä vannon taidokkaan käsityön nimiin. Niinpä Tammisen liha leikataan suurilta osin käsin koneiden sijaan. Vaikka käsin leikkaaminen vie enemmän aikaa, ei kai tehokkuuden alttarille voi uhrata ruokayrityksen tärkeimpiä: makua ja laatua? Se leikkaaminen on muuten myös aika kovaa hommaa, uskokaa minua. Olen myös itse työskennellyt lihanleikkaajana. Yksi tuleva aiheeni onkin mitä kaikkea se vaatii, ja millaisia vaatimuksia hyvällä liha-alan ammattilaisella tulee olla.

Kovaa työtä ja ammattitaitoa tarvitaan myös karjan kasvattamisessa. Viime vuonna eräs Rotukarjan sopimuskasvattajamme kertoi työstään. Tänä vuonna haluan antaa kasvattajille lisää tilaa blogissamme, ja saamme kuulla lisää siitä, mitä hyvältä karjankasvattajalta vaaditaan. Samaa pohdin monen muunkin lihan kanssa työkseen tekemisissä olevan ammattilaisen kanssa. Saatte tutustua niin kaupan väkeen kuin meidän omaankin porukkaan.

Ruoan trendit vuonna 2014 mukailevat viime vuoden teemoja. Yhtenä voimakkaana juonteena näkyy edelleen vaade aidolle, yksinkertaiselle ja läheltä tulevalle alkuperäiselle ruoalle. Se ei kai ole mikään ihme, että ruokaskandaalien aikakaudella halutaan tietää, mistä ruoka tulee ja kuka sen on tehnyt. Minä tiedän tämän kaiken Tammisen tuotteista ja haluan jakaa sen tänä vuonna teidän kanssanne. Mukaan vaan siis tutustumaan ihmisiin, jotka tekevät laadukkaan, maukkaan ja rehellisen hyvän ruoan mahdolliseksi!

Pasi T