Tammisen blogi

Blogi

Sillä sipuli -blogin graaviliha

Minä olen vasta nyt herännyt nettiostamiseen. Olen ostanut netistä toistaiseksi matkojen lisäksi vaatteita itselleni ja rotukarjan lihaa. Kyllä. Lihaa.

Tamminen tarjosi meille houkuttelevan diilin testata heidän Mahti-Lihalaatikkonsa tilaamista. Meidän piti käyttäytyä kuin kuka tahansa priimalihan ostaja : tutustua ehtoihin, naputella tietomme ja tehdä tilauksemme. Hyvin avokätisen lahjakortin toki saimme yhteistyön nimissä.

Ehtojen sisäistäminen oli hyvin helppoa. Tärkein juttu meille oli huomata, että postipoika toisi lihat kotiovelle meidän postinumerollamme sekä päivisin että iltaisin toiveemme mukaan. Kotona olisi oltava, sillä muuten tilattua lihaa ei saisi, eikä liioin rahojaan takaisin. Jos mieheni ei olisi ollut etätyöpäivällä, olisin varmaan tilannut lihat työpaikalle.

Tilaaminen onnistui näppärästi  ja kotiinkuljetus samoin. Lihasatsin saatuamme pähkäilimme hetken, mitä tekisimme mojovalla lihamäärällä. Osa päätettiin ottaa saman tien maisteluun ja loput päätettiin pakastaa pilkkomisen ja jakamisen jälkeen.

Yksi onnistunein Hereford-herkku on syntynyt graavaamalla rotukarjan lihaa. Toteutukseen on päästy  Jens Linderin ohjeella.

GRAAVILIHA HEREFORDISTA

500 g tuoretta nautafilettä

1 dl puhdistamatonta merisuolaa

1 dl sokeria

½ rkl rosepippuria

1 rkl yrttejä, meillä timjamia ja rosmariinia

1 dl hienoksi silputtua lehtipersiljaa

Sekoita suola, sokeri, pippuri ja yrtit kulhossa.
Hiero seos fileen pintaan joka puolelle.
Kääri liha kuorrutettuna tuorekelmuun ja aseta tämä paketti johonkin astiaan, sillä liha päästää nestettä alleen. Laita liha graavaantumaan jääkaappiin 2-3 vuorokaudeksi. Kääntele pakettia pari kertaa päivässä.
Pane liha jääkaapin jälkeen pakastimeen 2-3 vuorokaudeksi.
Me tykkäsimme raapia lihan pinnalta suurimmat suolat pois ennen leikkaamista, maista oman makusi mukaan. Leikkaa liha kohmeisena ohuiksi viipaleiksi.

Merituuli Hemilä

ruokablogi Sillä Sipuli

http://www.sillasipuli.blogspot.fi/